Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Υλικά : 8 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
200 γραμμ. γραβιέρα ή έμενταλ, τριμμένα
1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα και βρασμένα
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση : Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι ώσπου να ξανθύνει.
Χτυπάτε τα αυγά και το γάλα με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψουν.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το κρεμμύδι και το τυρί στο μπολ με τα αυγά.
Λαδώνετε ένα μικρό πυρέξ και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
Προσθέτετε τα σπαράγγια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 15-20 λεπτά, ώσπου η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: