Υλικά.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο ή
σπορέλαιο
2-3 κ.σ. μαϊντανό,
ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνιθο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. αλεύρι & επιπλέον
για πασπάλισμα
1/2 φλ.τσ. γαλέτα
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες.
Λιώνουμε τις πατάτες στο
μπλέντερ ή με πηρούνι, πριν κρυώσουν. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα
ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλάθεται. Πλάθουμε πλακέ κεφτέδες 4-5
εκατοστών. Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι και κυλάμε μέσα τους κεφτέδες που έχουμε
πλάσει. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε τους
πατατοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε για 2'-3', μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο
πλευρές. Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί
κουζίνας, για να τραβήξει το λάδι.
Πηγή : syntagesmefantasia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου